Csáktornyai kirándulás

A „Zrínyiek nyomában„  történelmi verseny győzteseinek szervezett a Várbaráti Kör kirándulást a Zrínyiek földjére április 22.-én.
Csáktornya volt az első állomás. Délelőtt a Muraköz Múzeumot, a csáktornyai várat és a hagyományőrzők felvonulását tekintettük meg. Majd Kursanecbe, Zrínyi Miklós halálának helyszínére indultunk. Az emlékoszlopot megkoszorúztuk. Ezután Vinicán Istvánffy Miklós síremlékén helyeztünk el koszorút.
A következő helyszín egy igazi sziklára épült sárkányfészek, Trakostyán vára volt. A vár elhelyezkedése, a kilátás mesés. A vármúzeum igazi különlegesség.
Hosszú nap volt, nagyon elfáradtunk, de nagyon nagy élmény volt! Köszönet a Várbaráti Körnek!

Iskolánkból részt vett a győztes csapat: Tóth Dominika  10.a,  Nagy Máté  10.a  Tóth Péter  10.a, valamint a helytörténész szakkör tagjai közül Kis-Tóth Alex.  10.a

Kísérő tanár: Müller Lászlóné

Naptár
Hírek

Kedves Diákjaink! A nyári ügyintézéssel, a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat itt megtaláljátok.

Április 21-én iskolánk aulájában és termeiben egészségnapi rendezvényeken vehetnek részt diákjaink.
A programot Dr. Vass Péter polgármester és Barka Tamás KEF elnök nyitja meg.

Költészet napja alkalmából, igaz egy nappal később, a tavaszi szünet előtti utolsó napon, április 12-én tartalmas programot szervez Kovács-Horváth Márta tanárnő.
A 4-5. órában iskolánk aulájában gyülnek össze a verskedvelők,  akik több program közül választhatnak.

A Területi Ifjúsgái Katasztrófavédelmi Versenyen II., a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen III. helyezést ért el iskolánk csapata.
 

Rendhagyó testnevelésórákat vezettek a Toborzó iroda munkatársai. Íjászat, lövészet, fegyverismeret szerepelt a katonák  kínállatában.

34 fő vett részt április 5-én az iskolánkban tartott véradáson.

Diákjainknak
 

 

tovább

Érdeklődőknek,

képzéseink

 

tovább

Pécsi Szakképzési Centrum

 

tovább