Zrínyi Emlékév 1566

A 450. évforduló kapcsán megrendezett emlékévbe több helyen is bekapcsolódott iskolánk.
A hagyományos Horváth Márk téri és Zrínyi téri megemlékezésen szeptember 6-án vettünk részt.


Új színfoltja volt az ünnepségeknek, hogy iskolánk kezdeményezésére a város nevelési és oktatási intézményei és a város  polgárainak részvételével, szeptember 7-én fáklyákkal kivilágították a Várat. Az országos programban is szereplő megemlékezés a "Tűzgyűrű" nevet kapta.

Az ötszáznál is több résztvevő égő fáklyákkal a várfalon állva emlékezett a hősökre, majd a megemlékezés zárásaként az új szobornál összegyülve együtt a fúvószenekar kíséretében eléneklete a Himnuszt.Az intézményvezetők fáklyákból kirakott 1566-os feliratot gyújtottak meg, Bognár Márk 10. a osztályos tanulónk Vörösmarty az oroszlános szobor  talapzatán lévő epigrammáját szavalta el, majd minden résztvevő égő fáklyáját a szobor köré helyezte el.

A szervezők szeretnék ezt a megemlékezést hagyományossá tenni.

Az emlékév kapcsán iskolánk tanára Lutz Éva tanárnő 100 futó részvételével 1566 km-es emlékfutást, Ódor László tanár úr összesen 450 km-es kerékpározást szervezett.

 

Naptár
Hírek

Kedves Diákjaink! A nyári ügyintézéssel, a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat itt megtaláljátok.

Április 21-én iskolánk aulájában és termeiben egészségnapi rendezvényeken vehetnek részt diákjaink.
A programot Dr. Vass Péter polgármester és Barka Tamás KEF elnök nyitja meg.

Költészet napja alkalmából, igaz egy nappal később, a tavaszi szünet előtti utolsó napon, április 12-én tartalmas programot szervez Kovács-Horváth Márta tanárnő.
A 4-5. órában iskolánk aulájában gyülnek össze a verskedvelők,  akik több program közül választhatnak.

A Területi Ifjúsgái Katasztrófavédelmi Versenyen II., a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen III. helyezést ért el iskolánk csapata.
 

Rendhagyó testnevelésórákat vezettek a Toborzó iroda munkatársai. Íjászat, lövészet, fegyverismeret szerepelt a katonák  kínállatában.

34 fő vett részt április 5-én az iskolánkban tartott véradáson.

Diákjainknak
 

 

tovább

Érdeklődőknek,

képzéseink

 

tovább

Pécsi Szakképzési Centrum

 

tovább