Sajtból van a Hold

…és megint Sajtból van a Hold

 

Szemelvények: 

Lassan sötétedik, én az iskola felé tartok, ahol már gyülekeznek a barátok, osztálytársak. Gyorsan megosztom a nap híreit, mert már meg is érkezett a Pécsi Egyetemről dr. Nagyváradi László, hogy a kozmikus katasztrófákról beszéljen. Két meteor becsapódás között próbálom eszembe vésni az adatokat, hiszen ez tökéletes lesz egyperces tudományként! 

            Nagyra törő tervek az öltözőben, majd „beleálok”, úgy kicselezem, stb. Aztán egy kis bemelegítés, sípszó, kezdőrúgás. A haverok hangosan bíztatnak bennünket, nem segít, vesztésre állunk. Még hogy barátságos meccs? A lábam biztosan lila lesz holnapra! Végül újra az öltöző, kifulladva, de a bénázásokat harsány röhögéssel felemlegetve. 

            Vége a filmnek, valami kaja után nézek. A folyosón tömény hagymaszag. De, hogy viszem be egyszerre a hat szenyót a teával? Tea? Ez a borzadvány? Úristen, ki főzte ezt? És egyébként is, hogy töltöm bele az üvegbe? Máris ragad minden! Végül is nem baj, így könnyebben építek emeletet a zsíros kenyerekből! 

            Na, csakhogy! Hiszen ezért jöttünk! Ott a Hold, jöhet a távcső! Jé, egy macska, hogy került ez ide? És dörgölődzködik! Gyorsan állítsd be a távcsövet, jönnek a felhők! Megint nincs szerencsénk! Pedig még a fekete macskát is megsimogattam! 

            Kiabálnak, de már az ajtóban világítok a telómmal, és rohanok a műfüvesre. Én AKAROM azt a hambit, igyekeznem kell. Még jó, hogy nem feketék a kupakok! Nem létezik, hogy van még! Szálanként átnéztem a füvet!

A számoláskor nem érhetne a piros kupak kettőt? 

            Már a kilincsen a kezem, mikor valaki sikít?! Jesszus mit művelnek bent? Bemenjek? Bátor vagyok, benézek, és „ most bal kéz piros, közben nyeríts 10 másodperig” Na, ezt a twistert megnézem! Nem is! Beszállok! 

            „Ne máááá”, a D……olyan hamisan kornyikál, hogy rossz helyre tettem a futót! Meg aztán sötét is van, így nem látom a világos mezőket! Játszunk még egy partit! De tanárnő, vegye el tőle a mikrofont! Hallgassuk a palkórádiót! 

            Jaj, már kel a Nap! Mi, hogy pakoljak el? De, hát nem is én ettem pizzát! És a szemetet is besöpörtem – a szekrény alá. J

Ez tök jó volt, Tanárnő lesz még idén Sajt?

 

 

 

2016. okt.21

 

Naptár
Hírek

Kedves Diákjaink! A nyári ügyintézéssel, a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat itt megtaláljátok.

Április 21-én iskolánk aulájában és termeiben egészségnapi rendezvényeken vehetnek részt diákjaink.
A programot Dr. Vass Péter polgármester és Barka Tamás KEF elnök nyitja meg.

Költészet napja alkalmából, igaz egy nappal később, a tavaszi szünet előtti utolsó napon, április 12-én tartalmas programot szervez Kovács-Horváth Márta tanárnő.
A 4-5. órában iskolánk aulájában gyülnek össze a verskedvelők,  akik több program közül választhatnak.

A Területi Ifjúsgái Katasztrófavédelmi Versenyen II., a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen III. helyezést ért el iskolánk csapata.
 

Rendhagyó testnevelésórákat vezettek a Toborzó iroda munkatársai. Íjászat, lövészet, fegyverismeret szerepelt a katonák  kínállatában.

34 fő vett részt április 5-én az iskolánkban tartott véradáson.

Diákjainknak
 

 

tovább

Érdeklődőknek,

képzéseink

 

tovább

Pécsi Szakképzési Centrum

 

tovább